Na veľtrhu práce Job2Day v Prešove vystavuje 18 spoločností

22.05.2012 Prešov

Prešov 22. mája (TASR) – Vyše 500 návštevníkov dnes privítali počas prvej hodiny od otvorenia veľtrhu práce Job2Day v Prešove. V historickej sále Parku kultúry a oddychu – Čierny orol vystavuje dovedna 18 spoločností.
"Od rána priebežne prichádzajú ľudia rôznych kategórií, aby sa informovali o možnostiach získať zamestnanie doma i v zahraničí, prípadne sa prišli poradiť, čo všetko by mohlo zvýšiť ich šance nájsť si prácu," uviedol Marián Beliš zo spoločnosti Mabel Media, ktorá v spolupráci s mestom a Úradom práce sociálnych vecí a rodiny v Prešove organizuje toto dvojdňové podujatie.
Pripomenul, že cieľom veľtrhu je osloviť nielen ľudí, ktorým sa nedarí nájsť prácu, ale aj absolventov škôl. Rovnako sú tu možnosti na konzultácie pre tých, ktorí plánujú svoje zamestnanie zmeniť.
"Čo sa týka vystavovateľov, základ je ten istý ako vlani, sú tu najväčšie personálne agentúry z východného Slovenska aj z Bratislavy. Okrem toho sú tu i dvaja priami zamestnávatelia," povedal Beliš.
Pokračoval, že keď minulý rok začínali s touto akciou v Prešove, mali obavy, či bude o ňu záujem. Nakoniec veľtrh v priebehu dvoch dní navštívilo vyše 4500 ľudí. Aj keď na začiatku tohtoročného podujatia nezaznamenali taký nával ako v minulom roku, predpokladá, že príde rovnaké množstvo ľudí.
"My sme vlani po skončení veľtrhu osobne navštívili každú firmu a vystavovateľa, aby sme mali spätnú väzbu a boli spokojní. Dokonca niektorí tu našli ľudí, akých hľadali už dlhší čas, na ktorých tá ich výroba priamo visela," vysvetlil Beliš.
O možnostiach získať prácu sa dnes na veľtrhu zaujímal aj Matúš Žolna z Vranova nad Topľou. Ten nemá zamestnanie už viac ako dva roky a organizovanie podobných podujatí víta. Konštatoval, že nájsť si robotu v jeho veku je na východe nesmierne ťažké, napriek tomu, že má za sebou prax a veľa skúseností.
"Nie sú také možnosti, je strašne málo ponúk a trošku sa mi zdá, že sme my, starší, diskriminovaní. Ja mladým prajem, lebo budujú rodiny a tak ďalej, ale myslím si, že ani my nie sme na zahodenie, robiť vieme a potrebujeme živiť rodiny," povedal 54-ročný Vranovčan, ktorý kedysi pracoval v odbore geodézia a neskôr ako finančný poradca.
Brány veľtrhu dnes budú otvorené do 18. hodiny. V stredu (23.5.) ho možno navštíviť od 8. do 15. hodiny.
 

Vyberte región

mark